Çalışma Saatleri: 13:00 - 18:00
  • Gsm:
    +90 (505) 855 34 32

PARKİNSON HASTALIĞI

PARKİNSON HASTALIĞI

Parkinson Hastalığı hareketlerde yavaşlama, kaslarda sertlik, bazen bir elden başlayıp sonra yayılan istirahatte ortaya çıkan ellerde titreme, mimiklerde azalma, öne doğru eğilme, ses tonunda azalma, konuşmanın anlaşılmasında zorlaşma gibi şikayetlerle başlayan ve devam eden bir beyin hastalığıdır.

Hastalığın sıklığı 55 yaşından sonra %1 dolayındadır. Sıklıkla 50-60 yaş arsında başlar. Ancak 40 yaş altında da başlayabilir.

Parkinson Hastalığında belirtiler genel olarak vücudun bir yarısında başlar ve sonra diğer yarıya yayılır. Hastada kol, omuz ve sırt ağrıları sıktır hatta ilk önce omuz ağrıları ile başlayabilir. Terleme, ciltte yağlanma, tükrükte artma, kabızlık, koku duyusunda bozulma, canlı rüyalar görme Parkinson hastasının diğer şikayetleri arasındadır.

Hastalık beyinde dopamin adı verilen bir kimyasalı salgılayan sinir hücrelerini İyi çalışmaması nedeniyle olur. Tedavide bu madde dışarıdan ilaçlarla yerine konur. Hastaların bir kısmı tedaviye baştan itibaren çok iyi yanıt verir ve yaşamı boyunca önemli sıkıntı olmadan tedavisi devam ederken; bir kısmında başlangıçta yanıt iyiyken ilerleyen zamanlarda tedaviye yanıtsızlık başlar. Çok küçük bir grup ise hastalığın başlangıcından itibaren tedaviye iyi yanıt vermez. Bazı seçilmiş Parkinson Hastalarında cerrahi de bir seçenektir.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ